koopcryptomunten.nl Crypto munten kopen HOE dan
Crypto's kopen


Een hardware wallet is op dit moment de veiligste manier om je crypto munten te bewaren. Je wil je munten niet kwijt raken.
Er zijn vele soorten en maten in die goedkoop of duurder zijn. Op deze pagina besprek ik de goedkoopste hardware wallet die er is, maar dit is zeer zeker niet de slechtste.

Ik druk u nogmaals op het hart: GEEF NIEMAND UW PRIVATE KEYS EN BEWAAR DEZE HEEL ZORGVULDIG!!
Bewaar private keys, veiligehidszinnen en woorden heel erg goed en maar hier geen schrijf fouten in.
Zonder je private key kun je zelf ook niet meer aan je munten.

Ik geef aan waar deze wallet te koop is en waar je op moet letten, want zelfs hardware wallets kunnen gehackt worden. Ik beschrijf hier een van de methodes.


De Ledger Nano S:

In ons voorbeeld maken we gebruik van Litebit. Het is een Nederlands bedrijf waar we makkelijk kunnen betalen én die ook een Nederlands- talige klantenservice heeft, voor het geval er vragen zijn. Je kunt op de onderstaande afbeelding van hun logo klikken om naar de site te gaan.

De Ledger Nano S is op dit moment de goedkoopste wallet die er te krijgen is. Klik op de volgende afbeelding als je er een wil bestellen, je gaat dan naar de site van de leverancier waar je de wallet kunt bestellen. Vanuit een digitale wallet kun je je coins altijd doorsturen naar andere wallets.


Eerst even een waarschuwing:


Het is verstandig om de Ledger Nano S op de site van de leverancier zelf te bestellen en
niet op Amazon, Bol, Ebay of Marktplaats gaan zoeken. Goedkoop kan dan heel snel duurkoop worden. Die gedachte had ik eerst ook, je wil op  de goedkoopste manier goed materiaal in huis halen. Maar met mijn zuurverdiende Crypto's wil ik geen risico lopen als het kan.

De kans bestaat dat je een gehackte versie van de Nano koopt, als je deze niet via de originele manier besteld.
Hoe kan het dat die gehackt is, als de plastic nog om het doosje zit. Goede vraag, maar in de crypto wereld gaat het vaak om veel geld. Hacker zijn meestal slim en willen geld verdienen. Dat gaan ze dan niet op een knullige manier aanpakken.

Hoe gaan hackers dan te werk?

Hackers kopen op de originele site een Ledger Nano S. Ze maken de verpakking open en installeren de wallet.
Bij een niet gehackte versie van de Nano, zit een kaartje in de doos met 24 stippellijntjes waarop je tijdens de installatie je veiiigheidswoorden moet opschrijven.

Als jij bij je bestelde Ledger Nano S een kaartje hebt zitten met 24 voorbedrukte veiligheidswoorden, dan heb je een gehackte versie die weer netjes na de hack in plastic gesealed was.
Gooi die dan maar weg, want zodra je er munten op zet en zodra de hackers het voldoende winden, halen ze de munten van je wallet af en ben je alles kwijt.
Naast de Ledger Nano S wordt ook nog de iets duurderde Ledger Blue verkocht. Deze heeft een groter scherm en is misschien daardoor iets gemakkelijker te bedienen. Met de Ledger Blue heb ik geen persoonlijke ervaring maar de Nano S werkt erg goed en is gemakkelijk in gebruik. Dat kun je dan ook van de Ledger Blue verwachten.
         

Voor het onderhoud van de website worden donaties zeer op prijs gesteld, dit kan via PayPal of via een uitbataling van XRP:

XRP:                  rEb8TK3gBgk5auZkwc6sHnwrGVJH8DuaLh       met Destination tag:    103007915

Tronix  TRX:    TWb5qmTgVRN3QxRTwhdRRRKK57dsFpatn3

Bitcoin BTC:   1DtWu5Eq42Kx8qAFjuALvHFMnsMNXHHXA4
Alvast bedankt !
Copyright © 2018. All right reserved.